• Dancer
  • Lucky
  • Spirit
  • Sunny
  • Apache
  • Jolly
Previous Next

Day N Night: Night

Day N Night is een black/overo American Paint Horse ruin van 1993. Night is al vanaf dag 1 op de ranch.

Anita heeft met Night in Nederland op amateur niveau tot de Nederlande Kampioenschappen in de westernsport meegedraaid en ook met hem gedekt maar door hoefkatrol kon hij niet meer mee in de sport.

Natuurlijk mocht hij wel mee naar Zweden! Hij is wel gecastreerd zodat hij niet meer altijd alleen een een klein weitje hoeft te staan maar lekker in de kudde kan leven. Dat bevalt hem prima en na een jaar rust waarin hij helemaal veranderde en hele andere (betere) hoeven kreeg, loopt hij nu weer regelmatig een stapritje mee en de helpers zijn gek op hem als gidspaard en als leermeester!

Hij is perfect om mensen even echt te laten voelen wat westernrijden is en ook aan de hand met de kaptoom (rechtrichten) is hij een goede leermeester. Kun je nagaan wat een slechte invloed altijd maar op stal staan (en hoefijzers die de doorbloeding helemaal tegengaan) voor het beenwerk heeft gehad in zijn hengstenjaren. Gelukkig dat hij nu toch zo goed hersteld is dat hij weer lekker wat aan het werk kan.

We zien telkens van alle kanten terug wat een voordeel het heeft dat de paarden dag en nacht (Day & Night) buiten staan. Het doet ze zó goed en ze worden er zó sterk van! Night is natuurlijk nog steeds Anita’s grote trots en het boegbeeld van de ranch. Night is in de kudde al vanaf dag één maatjes met Apache en is heel relaxt naar de andere ruinen toe.