• Sunny
  • Dancer
  • Jolly
  • Apache
  • Lucky
  • Spirit
Previous Next

Smeagol

Smeagol is een ruin van 2006 en een kruising tussen een Gotlandpony en een Tinker. Hij zal rond de 142-144 cm hoog zijn. Als veulen was hij zwartbont maar nu is hij wit geworden met hier en daar wat grijze vlekken en spikkels. We hebben hem gekocht als maatje voor Blue die toen als hengst niet langer bij de merries kon lopen. Smeagol en Blue zijn dikke vriendjes en spelen, rennen en stoeien er op los samen in de wei. Natuurlijk doet Sunny ook mee.

Smeagol is wel een klein eigenwijs dondertje met een eigen willetje, een echt bandietje, maar er zit geen kwaad in en hij is voor de duvel niet bang! We krijgen regelmatig een telefoontje van een van de buren die verteld dat Smeagol los loopt. Dan is hij weer eens ergens tussen de draad door geklautert omzoek naar groener gras. Echt weglopen doet hij niet dus wie weet kom je hem in de zomer wel los ergens op de camping tegen en wordt hij onze 'huispony'.

Smeagol is netjes gereden, ook bitloos op een side pull en hij is heel lief voor de kids. Hij gaat heel graag mee op buitenrit, vindt niets eng, alles leuk en interessant (om mee te spelen)!

Hij staat laag in rang in de kudde maar vindt het wel leuk om alle paarden van zijn kudde aan het rennen te krijgen en gaat dan zelf staan kijken...

De jeugd is erg gek met hem en kiest hem telkens weer uit ondanks dat hij af en toe wat streken met ze uithaalt zoals midden door de bosjes (lees smalle boompjes) gaan (zodat de takken lekker aan zijn buik krabbelen) of bij een afdaling 'off road' naar beneden te gaan terwijl de ruiter het gewone pad al spannend genoeg vindt....

Dat is Smeagol, je blijft met hem lachen!