• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Vakantie Special: Coaching met paarden

IK met PK in Zweden

Week van zaterdag 17 tot 24 juni 2017

Meer Innerlijke Kracht met Paarden Kracht!

Na het geweldige succes van de eerdere coachweken organiseren de Sun Dance Ranch en het Centrum voor Paardencoaching (CVPC) opnieuw een unieke coachreis in Zweden.
Drs. Wendela den Tonkelaar is psycholoog èn een van de meest gewaardeerde en vooraanstaande paardencoaches van Nederland en oprichtster van Centrum voor Paardencoaching ontwikkelde een Coachingsprogramma op basis van het wetenschappelijk onderbouwde ACT (Accaptence en Commitment Theory)!

Anita is in mei 2015 afgestudeerd als paardencoach (bij de opleiding van Wendela) en is eigenaresse van de Sun Dance Ranch en in bezit van een geweldige kudde paarden. Zij gaat samen met een collega paardenoach van het Centrum voor Paardencoaching deze week begeleiden.

Tijdens deze coachreis ontdek je hoe je met paardenkracht en paardencoaching het beste uit jezelf en je leven haalt.

* Zit je niet lekker in je vel?
* Pieker je veel?
* Heb je last van stress?
* Kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?
* Heb je te weinig energie?
* Sta je altijd voor anderen klaar maar vergeet je jezelf?
* Heb je het gevoel dat anderen over je heen lopen?

Het hoeft niet zo te zijn….

Iedereen verdient het om het beste uit zichzelf te halen!

In Zweden ontdek je hoe je je innerlijke kracht kan inzetten om het beste uit jezelf te halen. Hierdoor krijg je veel meer rust, ruimte en ontspanning je leven. Je ontdekt je verborgen kwaliteiten en hoe je deze in kan zetten om beter in je vel te zitten. En dat niet alleen tijdens de reis, maar vooral ook daarna. Je krijgt praktische handvatten om toe te passen in het dagelijks leven. Zodat je niet alleen het beste uit jezelf kan halen, maar ook het beste uit je leven!

Werkwijze Paardencoaching

Wat is ‘paardencoaching’? Paardencoaching is een vrij nieuwe methode die in training, coaching en therapie gebruikt wordt. Het komt uit Amerika en het heeft in Nederland verschillende namen (o.a. paardencoaching, paard als spiegel, paardgeassisteerd werken en paard als co-trainer). In de volksmond wordt het vaak ‘paardenfluisteren’ genoemd. Misschien heb je daar wel eens van gehoord? Deze term gebruiken wij echter liever niet, omdat dit zo’n zweverig imago heeft. En paardencoaching is helemaal niet zweverig.

Paardencoaching is een methode waarbij je leert door de spiegel (feedback) van het paard. Er wordt niet op de paarden gereden, maar er wordt vanaf de grond met de paarden gewerkt. Waar nodig wordt de feedback van de paarden vertaald door een professionele coach. De paardencoach helpt je ook om de feedback toe te passen in de praktijk.

We gaan niet alleen op reis naar Zweden, we maken ook een persoonlijke ontwikkelingsreis. Dit is een ervaring die je nooit zal vergeten. Deze hele week staat in het teken van jouw ontwikkeling. Je hoeft nu eens niet voor anderen te zorgen (sterker nog, er wordt voor je gezorgd!) het draait nu echt om jou. Jij verdient het om lekker in je vel te zitten en gelukkig te zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook (juist?!) voor de mensen om je heen. Want jij kan er alleen voor anderen zijn als je goed voor jezelf zorgt.

Deze coachreis levert je het volgende op:
* Je weet wie je diep van binnen bent en wat je verborgen kwaliteiten zijn zodat je deze kan inzetten
* Je hebt meer energie en weet hoe je je energievoorraad steeds weer kan aanvullen op momenten dat je het nodig hebt
* Je hebt gemerkt wat het je oplevert als je ècht in het hier en nu bent en kan dit ook in het dagelijks leven toepassen
* Je hebt ontdekt hoe je het piekeren kan stoppen en rust kan creeëren in je hoofd
* Je hebt ervaren hoe het voelt als je ècht met jezelf in verbinding bent
* Je weet welke stappen je moet nemen om meer uit je leven te halen

Werkwijze

Deze intensieve coachweek vindt plaats in een klein groepje (max 8 deelnemers). Je wordt de hele week door 2 coaches van het Centrum voor Paardencoaching begeleid in samenwerking met de paarden van de ranch. Normaal gesproken duurt een sessie paardencoaching ongeveer 1,5 uur. Nu heb je een hele week de tijd om aan jezelf te werken samen met de paarden. Een unieke kans om nu eens ècht aan jezelf te werken!

Gedurende de week werken we aan zes stappen die bijdragen aan het vergroten van je innerlijke kracht. Iedere dag worden coachsessies gegeven. Uiteraard werken we elke dag met de paarden, maar daarnaast zullen we ook andere vormen van coaching en oefeningen inzetten zodat je zo veel mogelijk uit deze week kan halen.

We werken volgens een gestructureerd model dat gebaseerd is op een (wetenschappelijk onderbouwd) psychologisch model, vertaald naar paardencoaching. Hoewel paardencoaching wel eens als zweverig wordt gezien is hier niets zweverigs aan. Je gaat aan de slag met bewezen effectieve methodes en principes.

Uiteraard is iedereen anders en werkt niet voor iedereen hetzelfde. Daarom volgt iedereen dezelfde 6 stappen, maar wel op je eigen manier. Er is voldoende ruimte om te ervaren wat voor jou werkt en wat niet. Op die manier verzamel je handvatten om het geleerde thuis toe te passen in het dagelijks leven. Het doel is om niet alleen tijdens deze reis te groeien maar (juist!) ook daarna, zodat je meer uit je leven kan halen.

De intensieve onderdelen van het programma worden afgewisseld met ontspanning zodat je vol energie weer naar huis gaat. Doordat we in een kleine groep werken worden de programma onderdelen aangepast op wat er voor jou nodig is op dat moment. Je maakt dus echt je eigen reis.

Je zal het meest uit deze week (en dus uit jezelf!) halen als jij iemand bent die:
* Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken en gelooft er in dat ook jij het verdient om gelukkig(er) te zijn
* Je hebt affiniteit met paarden en bij voorkeur al eerder ervaren dat paarden je kracht geven
* Je houdt van de natuur en kijkt er naar uit om een week in de natuur te verblijven
* Je bent bereid je groepsgenoten te steunen in hun persoonlijke proces en samen krachtig te zijn
* Je bent iemand die graag dingen ervaart, voelt en meemaakt in plaats van alleen maar te praten over persoonlijke ontwikkeling

Locatie Sun Dance Ranch

Deze coachweek vindt plaats op de Sun Dance Ranch in Zweden. Dit is een geliefde vakantiebestemming voor vele paarden- en natuurliefhebbers. De ranch ligt op een prachtige locatie midden in de uitgestrekte bossen van Zweden. De ranch wordt gerund door de Nederlandse Anita en de Zweedse Anders. Samen zorgen zij er voor dat het je aan niets zal ontbreken en nemen ze je mee op tochten (te voet en te paard) door de indrukwekkende Zweedse natuur.

We hebben de Sun Dance Ranch exclusief voor onze coaching ter beschikking. Er zijn dus geen andere gasten of “pottenkijkers”. We eten elke dag op de ranch of nemen een picknick mee. Je overnacht in een traditionele Zweedse Stuga (houten huisje). Het arrangement is op basis van een twee persoonskamer met gedeelde badkamer. Er zijn ook enkele eenpersoonskamers beschikbaar.

De 20 paarden van de ranch zijn uitermate geschikt voor paardencoaching doordat ze het hele jaar door in kuddeverband in de natuur leven. De paarden worden op een paardvriendelijke wijze getraind (door middel van Natural Horsemanship). Alle paarden worden bitloos en ijzerloos gereden. Op deze manier biedt de Sun Dance Ranch de paarden een zo natuurlijk mogelijk leven. Toch zijn de paarden niet “wild” maar juist uitermate mensgericht en vriendelijk.

De paarden hier laten ons zien hoe je op een vriendelijke manier toch heel krachtig kan zijn.

En dat kan jij ook!

Aanmelden:

Als je mee wil op reis dan voeren we eerst een intake gesprek met je. Pas na dit intake gesprek is je inschrijving definitief. Vraag hieronder het intake gesprek aan door naar het Centrum voor Paardencoaching te mailen. Je krijgt dan een email met vragen voor het intakegesprek en je kan zelf een (telefonische) afspraak maken in haar agenda.

De prijs is Sek 12.616 voor de hele week

* Prijs is op basis van 2 personen per kamer, toeslag voor 1-persoonskamer is 110 euro (slechts enkele beschikbaar). De prijs is exclusief de vlucht naar Oslo (kost ongeveer 130 euro met KLM als je tijdig boekt).

De eerst volgende coachweek is gepland

van 17 tot 24 juni 2017!

Heb je vragen over de coaching tijdens deze reis? Neem dan contact op met wendela via Mail CVPC of ben je geïnteresseerd naar wat Wendela doet, ga naar Centrum voor paardencoaching website

Inhoud van de Coachweek

Het coaching arrangement is inclusief:
* Welkomsdrankje
* 8 dagen/7 overnachtingen in 4 persoons huisje met douche/toilet op basis van 2 personen per kamer
* Ontbijt, lunch/picknick, diner
* Drankjes: koffie, thee, bronwater, ranja
* Beddengoed en handdoeken
* Eindschoonmaak
* Transfer luchthaven Oslo Gardermoen (NO)
* 4 Groepscoaching sessies  
* 2 Privé coaching sessie
* Wandeling met gids
* Kudde observatie les
* Mountain Trail te paard
* Sauna/jacuzzi avondje (in bikini)
* Outdoor meals
* Coachreis Werkboek

Exclusief:
* Vlucht naar de ranch (bij tijdig boeken ongeveer €130 bij KLM)
* Extra drankjes (die niet in het pakket erbij zitten)
* Evt. extra activiteiten (ter plaatse bij te boeken)

Let op: min. 4 en max. 8 deelnemers.
Éénpersoons-kamer toeslag Sek 1000,-/€110 (slechts enkele beschikbaar).

Heb je geen ervaring met paardrijden, ben je slecht ter been of heb je andere (lichamelijke) beperkingen? Of heb je andere speciale wensen die niet in ons programma zijn opgenomen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. De Sun Dance Ranch heeft veel te bieden, dus over het algemeen is er altijd een oplossing te vinden.

Extra mogelijkheden bij te boeken in de avonden

* Klassieke massage
* Energie magneet massage
* Voetreflexzone massage
* Reike healing
* Voet/vismassage of lichttherapie (op andere accommodatie)

Belangrijk bij boeking

Mocht je inderdaad besloten hebben om deze week deel te nemen en je gaat de vliegreis boeken, zorg dan dat je bij KLM de vlucht van 9.20u neemt (land om 11.05u) van SCHIPHOL AMSTERDAM naar GARDERMOEN OSLO (Noorwegen)! Mocht die vol zitten, dan de vlucht eerder nemen. Dit in verband met de transfer. Zodat iedereen tegelijk mee kan reizen naar de ranch en het programma gelijktijdig kan starten voor iedereen.

LET OP: we hebben NIET de mogelijkheid om op andere tijden dan  11.05 u de deelnemers op te halen of op andere vliegvelden. In dat geval moet je op eigen gelegenheid naar de ranch komen.

Voor de terugweg verzorgen we een transfer voor de vlucht van +/-17.00u. Mocht je een latere vlucht nemen, betekend dat dus dat je eventueel wat langer moet wachten op de luchthaven. Maar misschien vind je dat waard als die vlucht veel goedkoper is...