• image
  • image
  • Eland
Previous Next

Om oss

Hur det började

I juni 2008 köpte Anita Teunissen och hennes ex en fårfarm, Björkhaga i Ekshärad. Det är en vacker svensk gård underbart belägen vid Klarälven och vid foten av ett stort berg. 

En drömplats!  

Gården har renoverats till en riktig ranch med saloon, stugor samt en western- och souvenirbutik. Naturligtvis blev det en hel del (målade) hästar. Fina staket, autentiska ”T-bars”, trevliga dekorationer och den mysiga westernstämningen blev ett faktum. Namnet på ranchen var klart från första dagen: det skulle vara The Sun Dance Ranch efter Anitas första häst Sun Dance Kid som dog alldeles för ung. Från maj 2013 Anita äger ranchen själv och med hjälp av många vänner och medhjälpare kan hon sköta detta underbara företag. Hon har en hel del planer och idéer för ett nytt utseende, och hon är mer entusiastisk än någonsin med att gå vidare med sin dröm om sitt lilla paradis.  

Om Anita 

Anita Teunissen (född 1972) har levt hela sitt liv i Valkenswaard i Holland. Hon började rida vid 10 års ålder och aldrig slutat! Hon älskar alla slags djur. Hon älskade alltid indianer och var tokig i bisonoxar. När hon var 18 år gammal började hon med westernridning och ville sedan aldrig göra något annat. Hon visste från sin ungdom att hon en dag ville starta en westernranch. Hennes dröm gick i uppfyllelse i och med att hon köpte Björkhaga gård. Det var ett stort steg att lämna sin familj och sitt hemland och börja ett nytt liv i ett främmande land. Men hon är tokig i Sverige och älskar fortfarande sitt arbete på ranchen! 

Anita har en hel del erfarenhet av att ge westernlektioner (från nybörjare till amatörtävlingnivå), underhåll, organiserande och att utföra flerdagsspår, utställningar och tävlingar etc. Hon har suttit i styrelsen för en stor westernklubb i Holland och hon hade sitt eget företag (dansskola). Tillsammans med sin American Paint Horsehingst Day N Night tävlade hon i många år i Pleasure, Trail och Horsemanship i hela Holland och Belgien. Hon tävlade flera gånger på de holländska mästerskapen, ofta med goda resultat.  

Hon gav westernlektioner på en ridskola i Eersel i Holland. Hon organiserade också en hel del aktiviteter för ridskolan och var även aktiv i bakgrundsarbetet till de holländska mästerskapen. Hon deltog i en hel del kurser i akademiskt grundarbete, Horsemanship och arbeta med känslan. Hon använder det ofta i sina lektioner och utbildningar. 

Sun Dance Ranch växer! 

Under tiden har hon byggt upp något vackert på ranchen. Många har åkt hem med en stor rid- och Sverigeupplevelse! Detta ger ännu mer motivation och kraft att ständigt expandera ranchen så att fler människor kan erbjudas en oförglömlig semester. 

Ranchen har en trevlig stor saloon med restaurangkök, mysig terrass, trevlig western- och souvenirbutik, toalettbyggnad, stugor, vackert inredd trädgård, mini camping med picknick- och eldplatser vid vattnet, sovutrymme för medhjälpare, perfekt ridpaddock, horsemanshippaddock och roundpen, natthagar etc. 

Nya kärleken 

Nu har Anita funnit sin själsfrände i den svenske mannen Anders Skoglund. Han står 100 % bakom Anita, ranchen och de nya idéerna. Tillsammans är de fast beslutna att göra något vackert av det! Anders är också intresserad av western från sin barndom och hans Tinker Moa och Shetty Kalle bor redan i flocken. För honom är det också en dröm att ha ranchen tillsammans med Anita och hjälpa till där han kan! 

Och naturligtvis finns det en hel del nya idéer och planer för framtiden! Det första de kommer att inverstera i är en eller flera tipitält, de kommer att komplettera känslan! 

De andra djuren 

På ranchen kommer du också att välkomnas av en underbar Australian Shepherdhund som heter Sioux, en liten Jack Russel Jady och katterna Bikkeltje, Ebbe och Sudde. 

Kontaktuppgifter

Sun Dance Ranch AB

Yggenäs Björkhaga
68362 Ekshärad
Värmland - Sweden

Tel. +46 (0) 563-40122
Anita Teunissen +46 (0) 768200579
Anders Skoglund +46 (0) 730621741

www.sundanceranch.eu
info@sundanceranch.eu
VAT SE559059849501

   

RESTAURANG/BAR ÖPPETIDER 2018-2019 

September - Oktober: 
Onsdag till Söndag 18.00-23.00/01.00
Men ring för en bokning!
November till 7 Januari: 
Onsdag till Söndag 18.00-23.00/01.00
Bara öppet efter bokning!
8 Januari - 27 April: CLOSED 
Bara öppet med speciella aktiviteter och för grupper efter bokning!
28 April - 31 August: Dagligen 10.00-23.00/01.00 

RANCH & AKTIVITETER ÖPPETIDER 2018-2019

September - 27 April: Alla aktiviteter efter bokning
28 April - 31 Augusti: Dagligen 10.00-20.00

Eller ÖPPET efter överenskommelse eller med speciella aktiviteter!
Ring för speciella önskemål!

Vi förbehåller oss rätten att ändra öppetider, priser och aktiviteter. Orignal pris är i kassasystemet!